ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γενικοί Όροι Συναλλαγών

Οι παρόντες Γενικοί Όροι Συναλλαγών διέπουν την πρόσβαση και τη χρήση του Δικτυακού Τόπου και του Ηλεκτρονικού Καταστήματος allaboutshoes.com.

Το allaboutshoes.com είναι ο «Δικτυακός τόπος» και το «Ηλεκτρονικό Κατάστημα» έκθεσης και διάθεσης προϊόντων (υποδήματα και αξεσουάρ) μέσω του Διαδικτύου, το οποίο διαχειρίζεται και συντηρεί η ελληνική ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Α.Ε.Ε. ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ  & ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ», που εδρεύει στον Άλιμο (Λεωφόρος Ποσειδώνος αρ. 77, 17455), στην Ελλάδα (Α.Φ.Μ.: 800784479 / Δ.Ο.Υ ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ/ Αριθ. Γ.Ε.Μ.Η 140834101000), εφεξής η «Εταιρεία».

Η εταιρία ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Α.Ε. διαχειρίζεται και συντηρεί, τα ηλεκτρονικά καταστήματα «kalogirou.com», «haralas.gr» και «allaboutshoes.com» (εφεξής «τα ηλεκτρονικά καταστήματα της ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Α.Ε.»).

Οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο επισκέπτεται τις σελίδες του site ή κάνει χρήση των υπηρεσιών για λόγους συντομίας στο παρόν αναφέρεται ως «Χρήστης/Πελάτης» ή «Επισκέπτης».

Εάν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να συμβουλευτείτε τους παρόντες Γενικούς Όρους Συναλλαγών, όπου θα βρείτε πληροφορίες για τις παραγγελίες, τις αποστολές, τις επιστροφές χρημάτων και τις επιστροφές προϊόντων που έχουν αγοραστεί από το allaboutshoes.com, όπως και άλλες γενικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει το allaboutshoes.com.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία νομικού περιεχομένου, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις ενότητες Γενικοί Όροι Χρήσης, Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Πολιτική Cookies και Πολιτική Επιστροφών.

 

1. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

1.1        Ο Πωλητής προσφέρει προϊόντα προς πώληση στο allaboutshoes.com και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου του διατίθενται αποκλειστικά στους τελικούς χρήστες του, δηλαδή στους Χρήστες/Πελάτες.

1.2        Ως Χρήστης/Πελάτης νοείται κάθε άτομο που ενεργεί για σκοπούς που δεν έγκεινται στο πλαίσιο του εμπορίου, της επιχείρησης ή του επαγγέλματός του. Εάν δεν είστε Χρήστης/Πελάτης, παρακαλούμε να μην αγοράζετε προϊόντα από το allaboutshoes.com.

1.3        Ο Πωλητής διατηρεί το δικαίωμα μη εκτέλεσης παραγγελιών που λαμβάνονται από χρήστες που δεν είναι Χρήστες/Πελάτες» και κάθε άλλης παραγγελίας που δεν συμμορφώνεται με την πολιτική της Εταιρίας.

1.4        Οι παρόντες Γενικοί Όροι Συναλλαγών ρυθμίζουν αποκλειστικά την προσφορά, την μεταβίβαση και την αποδοχή εντολών αγοράς αναφορικά με τα προϊόντα στο allaboutshoes.com μεταξύ των Χρηστών/Πελατών του allaboutshoes.com και του Πωλητή.

1.5        Οι Γενικοί Όροι Συναλλαγών δεν ρυθμίζουν την παροχή υπηρεσιών ή την πώληση προϊόντων που εκτελούνται από τρίτους, οι οποίοι ενδέχεται να εμφανίζονται στο allaboutshoes.com μέσω συνδέσμων, διαφημιστικών πλαισίων (banner) ή άλλων υπερσυνδέσμων. Πριν την αποστολή παραγγελιών και την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών από τρίτους, σας συστήνουμε να ελέγχετε τους όρους και τις προϋποθέσεις τους, καθώς ο Πωλητής δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος σε καμία περίπτωση για την παροχή υπηρεσιών από τρίτους ή για την εκτέλεση συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ χρηστών του allaboutshoes.com και τρίτων.

 

2. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ / ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

2.1        Παρεχόμενες Πληροφορίες / Προϊόντα

Η Εταιρία δεσμεύεται πως οι πληροφορίες που παρέχονται από τον παρόντα Δικτυακό τόπο είναι πλήρεις, αληθείς, έγκυρες και επικαιροποιημένες, είτε αυτές αφορούν στην ταυτότητά μας, είτε στα παρεχόμενα προϊόντα/υπηρεσίες από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Οι ανωτέρω εγγυήσεις τελούν υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, τα οποία δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω διακοπών λειτουργίας του παρόντος δικτυακού τόπου ή και λόγω ανωτέρας βίας. To allaboutshoes.com έχει λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και άλλα μέσα προκειμένου να ενημερώνεται άμεσα η διαθέσιμη ποσότητα και τα μεγέθη των προϊόντων μας, ωστόσο διατηρεί ρητή επιφύλαξη αναφορικά με τη εγκυρότητα των διαθέσιμων στο ηλεκτρονικό κατάστημα ποσοτήτων και μεγεθών των προϊόντων, καθόσον ενδέχεται η ενημέρωση τους να πραγματοποιείται εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος από την στιγμή της τροποποίησης τους.

2.2        Εγγραφή Μέλους

2.2.1       Αναγκαιότητα Εγγραφής         

Η εγγραφή σας ως Μέλος στο kalogirou.com αποτελεί υποχρεωτική διαδικασία για τη διενέργεια αγοράς από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Δεν απαιτείται εγγραφή για την απλή περιήγησή σας στον Δικτυακό μας τόπο. 

Η Εταιρεία δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των Χρηστών/Πελατών του διαδικτυακού τόπου allaboutshoes.com και όλων των διαδικτυακών της τόπων και να τηρεί τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (Ν.2472/1997 και 3471/2006 για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα) όπως εκάστοτε ισχύουν.

Για το λόγο αυτό, δεν συγκεντρώνονται πληροφορίες που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα των Επισκεπτών/Χρηστών παρά μόνο εάν τις παρέχουν οι ίδιοι οικειοθελώς. Δεν απαιτείται η χορήγηση στοιχείων που συνιστούν προσωπικά δεδομένα για την πλοήγηση στο allaboutshoes.com ή για την πρόσβαση στο περιεχόμενό του εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες, όπου ο Επισκέπτης προβαίνει σε οποιαδήποτε αγορά ή όπου για να έχει ένας Χρήστης/Πελάτης πρόσβαση σε κάποιες προσφορές, θα πρέπει να γίνει προηγουμένως Μέλος του allaboutshoes.com.

2.2.2       Εγγραφή ως Μέλος

Εφόσον ως Επισκέπτης επιθυμείτε να εγγραφείτε ως Μέλος στο allaboutshoes.com, η διαδικασία εγγραφής είναι γρήγορη και απλή. Αφού εισάγετε κάποιο προϊόν στο καλάθι και επιλέξετε να συνεχίσετε στο ταμείο, το σύστημα θα σας καθοδηγήσει να εγγραφείτε ως νέο Μέλος, δημιουργώντας λογαριασμό.

Μπορείτε να εγγραφείτε και ως Μέλος εξ αρχής, επιλέγοντας το «Εγγραφή» στο μενού που βρίσκεται στην πάνω δεξιά πλευρά της Ιστοσελίδας.

Με την εισαγωγή των ζητηθέντων προσωπικών σας στοιχείων (όνομα και επώνυμο, ισχύουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/email, προσωπικό κωδικό, φύλο και ημερομηνία γεννήσεως) και την αποδοχή των Γενικών Όρων Χρήσης, των Γενικών Όρων Συναλλαγών και της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων , γίνεστε Μέλος στο allaboutshoes.com και σας ανοίγουμε δικό σας Λογαριασμό Μέλους. Επιπλέον κατά την Εγγραφή σας ως Μέλος στο allaboutshoes.com αποκτάτε αυτόματα πρόσβαση σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα της ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Α.Ε. (kalogirou.com, haralas.gr και allaboutshoes.com) με τον ίδιο λογαριασμό.

Η εγγραφή και η συμμετοχή σας ως μέλος είναι δωρεάν, είναι προσωπική, αμεταβίβαστη και ανεκχώρητη. Φέρετε εσείς την ευθύνη για τα στοιχεία που μας χορηγείτε και το allaboutshoes.com βασίζεται αποκλειστικώς και μόνον στις δηλώσεις σας αναφορικά με τα προσωπικά σας στοιχεία. Τα προσωπικά στοιχεία που μας χορηγείτε κατά την εγγραφή σας ως Μέλος, η Εταιρεία μας τα επεξεργάζεται αποκλειστικά για τους ακόλουθους σκοπούς:

- για τη δημιουργία λογαριασμού σας στο allaboutshoes.com μέσω του οποίου μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της παραγγελίας σας, το ιστορικό των συναλλαγών, τα προσωπικά σας στοιχεία κ.λπ.

- για τη διασφάλιση της μεταξύ μας επικοινωνίας αναφορικά με τις μεταξύ μας συναλλαγές (πχ  για την ολοκλήρωση, αποστολή και παράδοση της παραγγελία σας, για την εξόφληση και την ασφαλή οικονομική μας συναλλαγή) και

- για την αποστολή προς εσάς ενημερωτικού, διαφημιστικού και προωθητικού υλικού αναφορικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Εταιρίας μας, συμπεριλαμβανομένων και των ενδεχόμενων συνεργασιών της με τρίτους. Αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, ισχύουν οι όροι και διατάξεις της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του allaboutshoes.com.

- για την αυτόματη δημιουργία λογαριασμού σας σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα της εταιρίας ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Α.Ε. (kalogirou.com, haralas.gr και allaboutshoes.com). 

2.2.3       Ο Λογαριασμός Μέλους

Τα στοιχεία που καταχωρούνται κατά την εγγραφή σας ως Μέλος πρέπει να είναι πλήρη, αληθή και επικαιροποιημένα. Σε περίπτωση εγγραφής νομικού προσώπου ως Μέλος, πρέπει να αναφέρεται η πλήρης επωνυμία του νομικού προσώπου καθώς και το όνομα του υπεύθυνου.

Σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων, το Μέλος υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα το allaboutshoes.com για τα νέα του στοιχεία, ώστε αυτά να είναι πάντα πλήρη και αληθή.

Με την εγγραφή σας σύμφωνα με τα ανωτέρω, δίνετε τη ρητή σας συγκατάθεσή για τη συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων σας βάσει των παρόντων Γενικών Όρων Συναλλαγών και της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του allaboutshoes.com, τους οποίους όρους και πολιτικές δηλώνετε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδέχεστε πλήρως και ανεπιφύλακτα.

Έχετε τη δυνατότητα, οποιαδήποτε στιγμή, να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας. Έχετε, επίσης, τη δυνατότητα να άρετε οποιαδήποτε στιγμή τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που μας έχετε χορηγήσει σύμφωνα με τα ανωτέρω, να ζητήσετε την άμεση διαγραφή ή διόρθωση των στοιχείων σας, την προσωρινή μη χρησιμοποίηση τους από τα eshop της ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Α.Ε., τη δέσμευση ή μη διαβίβασή τους ή και τη διαγραφή σας ως μέλους, με την αποστολή σχετικού email στην διεύθυνση info@allaboutshoes.com ή τηλεφωνικά στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών καλώντας στο 211 1088111 καθημερινά από τις 9 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών).

Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία σας διατηρούνται από την Εταιρεία μας μόνο για όσο χρόνο παραμένετε εγγεγραμμένο Μέλος στα eshop της ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Α.Ε.. Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν ανακοινώνονται σε κανέναν τρίτο και τυγχάνουν διαχείρισης αποκλειστικά από την εταιρεία μας.

Όλα τα προσωπικά σας στοιχεία, τα οποία συλλέγονται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας του allaboutshoes.com είναι τα απολύτως απαραίτητα για τη διενέργεια των ως άνω υπηρεσιών και η εγγραφή σας δηλώνει την πλήρη συγκατάθεσή σας.

2.3        Εγγραφή σε Newsletter

Η εγγραφή σας στο newsletter της Εταιρίας μας γίνεται εξ΄ ελευθεριότητάς σας και δεν αποτελεί υποχρεωτική διαδικασία για τη διενέργεια αγοράς από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή για την παροχή άλλων υπηρεσιών μας, συμπεριλαμβανομένης και της απλής περιήγησής σας στον δικτυακό μας τόπο. 

Η εγγραφή σας στην Υπηρεσία Newsletter της Εταιρίας μας, ολοκληρώνεται με την εισαγωγή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (email) στο αντίστοιχο πεδίο στη σελίδα μας. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας μας δίνετε τη ρητή σας συγκατάθεση να σας αποστέλλει η Εταιρεία μας ενημερωτικό και προωθητικό υλικό για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, καθώς και συναφή διαφημιστικά μηνύματα. Για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλώ ενημερωθείτε διαβάζοντας την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σε κάθε περίπτωση τo allaboutshoes.com δεν ευθύνεται αν τα newsletters δεν παραδοθούν στον προορισμό τους, αν και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με τους ISP’s (Internet Service Providers) για την παράδοση τους. Τα newsletters μπορεί να καταλήξουν στους φακέλους Junk/Spam (Ανεπιθύμητα), οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μην λαμβάνετε πλέον ενημερωτικά newsletters ή επιθυμείτε να διαγραφείτε συνολικά από το σύστημα αποστολής νέων της allaboutshoes.com, μπορείτε να μας ενημερώσετε χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας του Δικτυακού Τόπου ή μέσω του αντίστοιχου συνδέσμου «Για διαγραφή από τη λίστα κάντε κλικ εδώ» που εμφανίζεται στα ενημερωτικά email που λαμβάνετε. Το allaboutshoes.com χρησιμοποιεί πάροχο (3rd party company) για την αναγνώριση (tracking) των παραληπτών των newsletters. Δεν παραδίδει σε τρίτους πληροφορίες σχετικά με όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας ή άλλα προσωπικά σας δεδομένα.

 

3. ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

3.1        ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ – Διενέργεια Αγοράς μέσω Ηλεκτρονικού Καταστήματος

3.1.1     Ολοκλήρωση / Επιβεβαίωση

Για να ολοκληρώσετε την αγορά ενός ή περισσότερων προϊόντων από το allaboutshoes.com, χρησιμοποιήστε τις κατηγορίες ΓΥΝΑΙΚΑ, ΑΝΔΡΑΣ, ΠΑΙΔΙ που βρίσκονται στο κεντρικό μενού της σελίδας μας και πλοηγηθείτε για να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε την κατηγορία BRANDS, όπου θα βρείτε αλφαβητικά όλα τα επώνυμα brands/οίκους που διαθέτουμε.

Ελέγξετε τα προϊόντα στο καλάθι αγορών κάνοντας κλικ στο link «Το Καλάθι μου», το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος της Ιστοσελίδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Διαγραφή για να αφαιρέσετε προϊόντα από το καλάθι σας πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Πατώντας το «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ» ή το «Προβολή και Eπεξεργασία Καλαθιού» θα οδηγηθείτε στο έντυπο της παραγγελίας, που εμφανίζεται πριν την ολοκλήρωση της Σύμβασης Αγοράς.

Στο έντυπο της παραγγελίας θα περιέχονται περιληπτικά πληροφορίες όσον αφορά τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος της παραγγελίας, η τιμή του (συμπεριλαμβανομένων όλων των ισχυόντων τελών και φόρων) και των εξόδων αποστολής. Οι τιμές που αναγράφονται στα προϊόντα συμπεριλαμβάνουν τον Φ.Π.Α. και θεωρούνται τελικές. Το allaboutshoes.com διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τις τιμές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των πελατών. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο πελάτης κατά το χρόνο παραλαβής του προϊόντος που παρήγγειλε θα καταβάλλει το τίμημα, το οποίο αναγραφόταν κατά το χρόνο της παραγγελίας. Για το κόστος αποστολής των προϊόντων μας μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στην Ενότητα 6.

Πατήστε το «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ» για να ολοκληρώσετε την αγορά σας. Μπορείτε να πληρώσετε με έναν από τους τρόπους που παρατίθενται στην Ενότητα 7.

Πριν την υποβολή του εντύπου παραγγελίας θα ενημερώνεστε ότι η αποστολή του εντύπου πως τον Πωλητή σημαίνει  ότι δεσμεύεστε να πληρώσετε το αναγραφόμενο ποσό της παραγγελίας. Θα σας ζητηθεί επίσης, να εντοπίσετε και να διορθώσετε πιθανά σφάλματα στα στοιχεία που πληκτρολογήσατε.

Με την υποβολή της παραγγελίας σας σύμφωνα με τα ανωτέρω, θα λάβετε αυτόματα ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που έχετε δηλώσει κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, το οποίο θα σας γνωστοποιεί ότι η παραγγελία σας έχει παραληφθεί, θα αναγράφει τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει και όλους τους όρους της παραγγελίας. Το έντυπο αυτό θα περιλαμβάνει συνοπτικά την Πολιτική Επιστροφών και κατά συνέπεια όλες τις πληροφορίες που περιέχονται στη σύνοψη των κυριότερων όρων εμπορικών συναλλαγών και της Σύμβασης Αγοράς που διαβάσατε πριν την αποστολή της παραγγελίας σας.

Η Σύμβαση Αγοράς θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί όταν ο Πωλητής λάβει το έντυπο παραγγελίας σας ηλεκτρονικά και επαληθεύσει ως ορθά τα στοιχεία της παραγγελίας. Μετά την επαλήθευση αυτή, το allaboutshoes.com θα αποστέλλει την παραγγελία σας. Από το σημείο αυτό και μετά, εσείς δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο μέχρι να παραλάβετε τα προϊόντα σας.

Η καταχώρηση παραγγελίας δε συνεπάγεται αυτόματη δέσμευση του αποθέματος. Σε περιπτώσεις χαμηλού ύψους αποθέματος, το  allaboutshoes.com διατηρεί το δικαίωμα να μην εκτελέσει κάποια παραγγελία ή μέρος αυτής, εφόσον η διαθεσιμότητα σε σχέση με την ζήτηση αποδειχτεί ανεπαρκής. Στην περίπτωση αυτή θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση. Η τελική επιβεβαίωση διαθεσιμότητας πραγματοποιείται κατά την επεξεργασία της παραγγελίας και την συλλογή των προϊόντων. Εάν τα προϊόντα που παρουσιάζονται στο allaboutshoes.com κατά την τελευταία πρόσβασή σας στην Ιστοσελίδα ή κατά την αποστολή του εντύπου παραγγελίας δεν είναι πλέον διαθέσιμα ή δεν πωλούνται πλέον, ο Πωλητής θα σας ενημερώνει για τη μη διαθεσιμότητα των παραγγελθέντων προϊόντων εντός τριάντα (30) ημερών από την επόμενη ημέρα της αποστολής του έντυπου παραγγελίας.

Στην περίπτωση που έχει επιλεγεί ως τρόπος αποστολής η «Αποστολή με Courier», όταν η παραγγελία παραδοθεί στην εταιρεία Courier που συνεργαζόμαστε ή σε άλλη συνεργαζόμενη εταιρεία, θα λάβετε ένα νέο ηλεκτρονικό μήνυμα (email), το οποίο θα αναγράφει τον αριθμό φορτωτικής/αποστολής. Με αυτό τον αριθμό μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της παραγγελίας σας μέχρι αυτή να φτάσει στο χώρο παράδοσης που εσείς έχετε δηλώσει στην εκάστοτε παραγγελία σας.

Το έντυπο παραγγελίας θα καταχωρείται στη βάση δεδομένων μας για τον απαιτούμενο χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας σας και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εκ του νόμου. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο έντυπο της παραγγελίας σας κάνοντας κλικ στην υποενότητα Οι παραγγελίες μου της ενότητας «Ο Λογαριασμός μου / Τα Στοιχεία μου».

Ο Πωλητής δεν θα εκτελεί παραγγελίες όταν δεν υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις φερεγγυότητας, όταν οι παραγγελίες είναι ελλιπείς ή λανθασμένες ή τα προϊόντα δεν είναι πλέον διαθέσιμα. Στις ανωτέρω περιπτώσεις, θα σας ενημερώνουμε μέσω e-mail ότι η Σύμβαση δεν έχει συναφθεί και ότι ο Πωλητής δεν εκτέλεσε την εντολή αγοράς σας προσδιορίζοντας τους σχετικούς λόγους.

Εάν το έντυπο παραγγελίας έχει αποσταλεί και το αντίτιμο έχει πληρωθεί για προϊόντα που δεν είναι πλέον διαθέσιμα, ο Πωλητής θα σας επιστρέφει χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση το καταβληθέν ποσό για τα εν λόγω προϊόντα και η Σύμβαση Αγοράς θα θεωρείται λήξασα και για τις δύο πλευρές.

Για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια σχετικά με κάποιο προϊόν, επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών τηλεφωνικά στο 211 1088111 καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών), ή μέσω email στο info@allaboutshoes.com.

3.1.2     Online Παραγγελία – Αποδοχή Γενικών Όρων Χρήσης & Συναλλαγών, Πολιτικής Απορρήτου και Πολιτικής Επιστροφών

Πριν την ηλεκτρονική υποβολή του Εντύπου Παραγγελίας σας για την αγορά των προϊόντων, θα σας ζητηθεί να διαβάσετε προσεκτικά τους Γενικούς Όρους Χρήσης, τους παρόντες Γενικούς Όρους Συναλλαγών, την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Επιστροφών μας με πληροφορίες για το Δικαίωμα Υπαναχώρησης, να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο και να το αποθηκεύσετε για προσωπική σας χρήση.

Θα σας παρέχουμε, επίσης, δυνατότητα σύνδεσης προς τους παρόντες Γενικούς Όρους Συναλλαγών, Γενικούς Όρους Χρήσης, Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Πολιτική Επιστροφών. Επίσης, θα σας παρέχουμε πληροφορίες για τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε παραγγελθέντος προϊόντος και την αντίστοιχη τιμή ανά προϊόν (συμπεριλαμβανομένων όλων των ισχυόντων τελών και φόρων), τον τρόπο πληρωμής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αγορά κάθε προϊόντος, τον τρόπο παραλαβής των αγορασμένων προϊόντων, πληροφορίες σχετικά με τον χειρισμό των παραπόνων από την πλευρά του Πωλητή, την αποστολή και τα έξοδα αποστολής των προϊόντων καθώς και τα στοιχεία, τη γεωγραφική διεύθυνση και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Πωλητή και την ημερομηνία εντός της οποίας ο Πωλητής δεσμεύεται να παραδώσει τα προϊόντα.

Ο Πωλητής θα σας παρέχει, επίσης, μια περίληψη των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούνται, ώστε να μπορείτε να ασκήσετε το Δικαίωμα Υπαναχώρησης, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Προστασίας Καταναλωτή. Σε κάθε περίπτωση, θα σας παρέχουμε τα στοιχεία επικοινωνίας με την Εξυπηρέτηση Πελατών μας μετά την αγορά σας.

Με την υποβολή του εντύπου παραγγελίας στον Πωλητή, συμφωνείτε ανεπιφύλακτα και αναλαμβάνετε την υποχρέωση να τηρείτε τις διατάξεις των παρόντων Γενικών Όρων Συναλλαγών της σύμβασής σας με την Εταιρεία. Εάν δεν συμφωνείτε με ορισμένες διατάξεις των παρόντων Γενικών Όρων Συναλλαγών, παρακαλούμε να μην υποβάλετε το έντυπο παραγγελίας για την αγορά προϊόντων από το allaboutshoes.com.

Με την υποβολή του εντύπου παραγγελίας, δηλώνετε ότι γνωρίζετε και αποδέχεστε τους παρόντες Γενικούς Όρους Συναλλαγών όπως και τις περαιτέρω προϋποθέσεις που περιέχονται στο allaboutshoes.com μέσω συνδέσμων στις ενότητες Γενικοί Όροι Χρήσης, Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Πολιτική Επιστροφών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το προϊόν που αγοράζετε προορίζεται αποκλειστικά για τη χώρα στην οποία πραγματοποιείτε την παραγγελία. Για αυτόν το λόγο, αν αποφασίσετε να εισάγετε το προϊόν σε μια άλλη χώρα, παραμένετε υπεύθυνοι για την εισαγωγή του. Υποχρεούστε να τηρήσετε τους κανονισμούς και τους περιορισμούς για την εξαγωγή του προϊόντος από τη χώρα της αγοράς όπως και για την εισαγωγή στη χώρα στην οποία πρόκειται να το μεταφέρετε. Η Εταιρεία αποποιείται των ευθυνών για την εν λόγω ενέργεια.

3.1.3     Online Παραγγελία – Παρακολούθηση

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να παρακολουθείτε την κατάσταση της παραγγελίας σας μέσα από την υποενότητα Οι παραγγελίες μου της ενότητας «Ο Λογαριασμός μου / Τα Στοιχεία μου».

Αν η παραγγελία σας βρίσκεται σε στάδιο αποστολής και έχει παραδοθεί στην μεταφορική εταιρεία Courier, έχετε την δυνατότητα να ενημερωθείτε για το πού βρίσκεται το δέμα σας, μέσω του αριθμού φορτωτικής, ο οποίος θα αναγράφεται στην κάθε παραγγελία σας.

3.2        Τηλεφωνική Παραγγελία

Μπορείτε να ολοκληρώσετε μια παραγγελία τηλεφωνικά καλώντας στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του allaboutshoes.com: 211 1088111 καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών).

Μπορείτε να συνομιλήσετε με το εξειδικευμένο προσωπικό μας, να μάθετε περισσότερα για το προϊόν που σας ενδιαφέρει και να το παραγγείλετε δίνοντας τον κωδικό προϊόντος που αναγράφεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Προσοχή: τηλεφωνικές παραγγελίες με τρόπο πληρωμής που απαιτεί να κάνετε Login σε υπηρεσίες τραπεζικών ή άλλων αντίστοιχων ιδρυμάτων δεν μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά.

Η επικοινωνία με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μπορεί να γίνεται και γραπτώς (μέσω email στο info@allaboutshoes.com, κ.λπ.)

3.3        Παραγγελίες σε Καταστήματα

Μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα All About Shoes που βρίσκεται κοντά σας. Το εξειδικευμένο προσωπικό των καταστημάτων θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς προϊόν και θα σας λύσει όποιες απορίες έχετε.

 

4. ΑΚΥΡΩΣΗ / ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Ακύρωση/Τροποποίηση της ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας δύναται να γίνει από την πλευρά του Χρήστη/Πελάτη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

4.1        Πριν την ολοκλήρωση της Παραγγελίας

Πριν την υποβολή του εντύπου παραγγελίας σύμφωνα με τα ανωτέρω (βλ. Ενότητα 3.1.1) σας παρέχετε η δυνατότητα τεχνικά να επιστρέψετε σε προηγούμενο στάδιο της Παραγγελίας και να αφαιρέσετε/τροποποιήσετε τις ποσότητες των προϊόντων στο καλάθι σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα προϊόντα που δεν επιθυμείτε να παραγγείλετε πατώντας το κουμπί «αφαίρεση» και να προσθέσετε τα καινούργια προϊόντα που επιθυμείτε.

4.2        Μετά την ολοκλήρωση της Παραγγελίας και πριν την αποστολή των προϊόντων:

4.2.1     Τροποποίηση Παραγγελίας πριν την αποστολή των προϊόντων

Τροποποίηση της παραγγελίας σας μετά την ολοκλήρωση της υποβολής του εντύπου παραγγελίας μπορεί να γίνει μέσω επικοινωνίας με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών είτε τηλεφωνικά στο 211 1088111 καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών), είτε μέσω email στο info@allaboutshoes.com.

4.2.2     Ακύρωση Παραγγελίας πριν την αποστολή των προϊόντων

Εάν έχει ολοκληρωθεί η υποβολή του εντύπου παραγγελίας, αλλά δεν έχουν αποσταλεί ακόμα τα προϊόντα, μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@allaboutshoes.com ή με τηλεφωνική επικοινωνία στο 211 1088111 καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών).

4.2.3     Κατά την παραλαβή των προϊόντων – Δικαίωμα Υπαναχώρησης (Βλ. Ενότητα 9)

4.2.3.1  Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την παραγγελία σας μετά την ολοκλήρωση αυτής (και κατά την παραλαβή των προϊόντων) σε περίπτωση που η παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων καθυστερήσει. Για την ακύρωση της παραγγελίας σας ισχύουν οι διατάξεις της Ενότητας 5.2 κατωτέρω.

4.2.3.2  Τυχόν άρνησή σας να παραλάβετε τα προϊόντα σας κατά την παράδοση από την Εταιρεία Courier, ισοδυναμεί με υπαναχώρηση, δικαίωμα για την άσκηση του οποίου διατηρείτε και για το οποίο ισχύουν οι διατάξεις της Ενότητας 9 κατωτέρω. Στην περίπτωση που ένας πελάτης αρνείται την παραλαβή προϊόντων, περισσότερες από 3 φορές, το allaboutshoes.com διατηρεί το δικαίωμα να χρεώσει στον πελάτη τα μεταφορικά του συνόλου των αποστολών ή να αρνηθεί την αποστολή των προϊόντων.

Μετά την επιστροφή των προϊόντων στο allaboutshoes.com, η παραγγελία ακυρώνεται με την άσκηση του Δικαιώματος υπαναχώρησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Ενότητα 9.2 κατωτέρω.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, όλες οι παραγγελίες που επιστρέφονται στον Πωλητή είτε λόγω αίτησης ακύρωσης του Χρήστη/Πελάτη, είτε λόγω άρνησης παραλαβής, ακυρώνονται μετά την παραλαβή των προϊόντων από τον Πωλητή.

 

5. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

5.1        Ισχύς Παραγγελιών 

Οι παραγγελίες παραμένουν σε ισχύ και είναι διαθέσιμες για παράδοση μέχρι και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες από την καταχώρησή τους. Ειδικά για την παραλαβή από τα Καταστήματα οι παραγγελίες παραμένουν σε ισχύ και διαθέσιμες για παράδοση μέχρι και πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες από την καταχώρησή τους. 

Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η παράδοση της παραγγελίας (ενδεικτικά αναφερομένων: αδυναμία επικοινωνίας, μη προσέλευση για παραλαβή του προϊόντος, μη διαθεσιμότητα του προϊόντος που ζητήθηκε με την παραγγελία) και μετά το πέρας της εν λόγω προθεσμίας, η παραγγελία ακυρώνεται.

Ειδικές περιπτώσεις αποστολών ή και παραγγελιών

Σε ειδικές περιπτώσεις παραγγελιών μεγάλου όγκου ή και βάρους η αποστολή γίνεται με  μεταφορικά μέσα  της απολύτου επιλογής της  Εταιρίας, ενώ κάποιες παραδόσεις είναι εφικτές  μόνο σε μεγάλες αστικές περιοχές. Η Εταιρία επιφυλάσσεται να μην αποδεχτεί συγκεκριμένες παραγγελίες και να απορρίψει  συγκεκριμένες πωλήσεις, ενημερώνοντας εγκαίρως και επιστρέφοντας το σύνολο του τυχόν καταβληθέντος τιμήματος της ακυρωθείσας παραγγελίας.

Για ειδικές κατηγορίες προϊόντων, όπως για παράδειγμα προϊόντα που έρχονται κατόπιν παραγγελίας, ή είναι πολύ υψηλής αξίας, ή εκτός της κανονικής ροής του allaboutshoes.com, ενδέχεται να ζητηθεί προκαταβολή, πριν τη δρομολόγηση της παραγγελίας.

5.2        Τρόπος και Χρόνος Παράδοσης 

Το ηλεκτρονικό κατάστημα allaboutshoes.com παραδίδει τα προϊόντα του σε όλη την Ελλάδα. Οι αποστολές πραγματοποιούνται καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής, σε ώρες παράδοσης των συνεργαζόμενων εταιριών Courier. Για παραγγελίες εντός Αθηνών παρέχεται η δυνατότητα παράδοσης και το Σάββατο με σχετική χρέωση. Σε περίπτωση παράδοσης το Σάββατο, συμφωνείτε ότι η παράδοση των προϊόντων θα χρεώνεται σύμφωνα με τα κατωτέρω οριζόμενα στην Ενότητα 6.  

Από τις παραπάνω ημέρες και ώρες παράδοσης εξαιρούνται οι περιπτώσεις για τις οποίες δε μπορεί να ανταπεξέλθει η μεταφορική εταιρία Courier για δική της υπαιτιότητα.

Με την επιφύλαξη των όσων ρητά ορίζονται στους παρόντες Γενικού Όρους Συναλλαγών, κάθε παραγγελία που ολοκληρώνεται μέχρι τις 13:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή, παραδίδεται εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών εντός Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και σε άλλες μεγάλες αστικές πόλεις. Στην υπόλοιπη Ελλάδα παραδίδονται εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών.

Σε περίπτωση που η παραγγελία σας ολοκληρωθεί με την υποβολή της σε εμάς πέραν τις 13:00, ο χρόνος παράδοσης αυξάνει κατά μια εργάσιμη ημέρα, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Οι ανωτέρω προθεσμίες δεν ισχύουν σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή γενικών απεργιών και αργιών και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει τους χρόνους μεταφοράς και παράδοσης. Σε αυτή τη περίπτωση το allaboutshoes.com συνεργάζεται με συγκεκριμένες εταιρείες courier και μεταφορικές.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε την αποστολή της παραγγελίας σας με μεταφορική εταιρεία της επιλογής σας με την οποία το allaboutshoes.com δε συνεργάζεται, τότε τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν εσάς ανεξαρτήτως αξίας παραγγελίας και τόπου/χρόνου παράδοσης. Στην περίπτωση αυτή το allaboutshoes.com ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν καθυστερήσεις στην παράδοση των προϊόντων σας.

Παραγγελίες που γίνονται από την Ιστοσελίδα μιας χώρας που διαφέρει από τη χώρα στη διεύθυνση αποστολής ή η διεύθυνση αποστολής είναι σε χώρα που ο Πωλητής δεν μπορεί να αποστείλει προϊόντα θα ακυρώνονται αυτόματα.

Αποστολή της παραγγελίας σας σημαίνει πλήρη αποδοχή των Γενικών Όρων Συναλλαγών.

5.3        Καθυστέρηση Παράδοσης

Η Εταιρεία μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη και προσήκουσα παράδοση των παραγγελιών σας σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερθέντα στις Ενότητες 5.1 και 5.2. Ωστόσο, ο Πωλητής διατηρεί την επιφύλαξη για καθυστέρηση στην παράδοση των προϊόντων.  

Η καθυστέρηση στην παράδοση των προϊόντων μπορεί να οφείλεται σε διάφορα γεγονότα, μεταξύ των οποίων αναφέρονται ενδεικτικά είτε γεγονότα ανωτέρας βίας, όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, απεργίες, ή κάθε άλλο γεγονός έξω από τη σφαίρα επιρροής και ελέγχου μας, είτε μη διαθεσιμότητα του προϊόντος λόγω εξάντλησης αυτού, είτε καθυστέρησης στην αποστολή του προϊόντος από τον παραγωγό/προμηθευτή.

Σε κάθε περίπτωση καθυστέρησης στην παράδοση των προϊόντων θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε και να ρωτήσουμε εάν θέλετε να σας παραδώσουμε την παραγγελία χωρίς το προϊόν που έχει καθυστερήσει ή δεν είναι διαθέσιμο, ή να σας προτείνουμε κάποιο εναλλακτικό, ή να σας ενημερώσουμε για το χρόνο παράδοσης του προϊόντος που δεν είναι άμεσα διαθέσιμο. Σε περίπτωση που δε σας ικανοποιεί η πρότασή μας, έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την παραγγελία εν μέρει ή στο σύνολό της. Σε αυτή την περίπτωση η Εταιρία θα σας επιστρέψει το αντίστοιχο ποσό χρημάτων που έχετε τυχόν καταβάλλει.

Σε περίπτωση καθυστέρησης στην παράδοση της παραγγελίας σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@allaboutshoes.com ή τηλεφωνικά στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών 211 1088111 καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών).

 

6. ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Οι αποστολές πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ για όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 40€. Για αγορές χαμηλότερης αξίας η χρέωση είναι 3€ ανεξαρτήτως του όγκου ή/και του βάρους των προϊόντων. 

Το κόστος αντικαταβολής για την Ελλάδα είναι τρία Ευρώ (€3).

Σε περίπτωση που ζητηθεί η παράδοση παραγγελίας το Σάββατο, η παραγγελία θα επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα αποστολής 2 Ευρώ (2€).

Στην περίπτωση που ένας πελάτης αρνείται την παραλαβή προϊόντων σύμφωνα με το δικαίωμα υπαναχώρησης, περισσότερες από 3 φορές, το allaboutshoes.com διατηρεί το δικαίωμα να χρεώσει στον πελάτη τα μεταφορικά του συνόλου των αποστολών ή να αρνηθεί την αποστολή των προϊόντων. 

 

7. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η πληρωμή του αντιτίμου των προϊόντων και των σχετικών εξόδων αποστολής και παράδοσης πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση ενός από τους τρόπους πληρωμής που αναφέρονται στο έντυπο παραγγελίας. Σε καμία περίπτωση ο Χρήστης/Πελάτης δεν θα επιβαρυνθεί με επιπλέον χρεώσεις από τον Πωλητή με βάση τον τρόπο πληρωμής που θα επιλέξει, πέραν των αναγραφόμενων στην παραγγελία. 

7.1        Μέθοδος Αντικαταβολής - Πληρωμή με την παράδοση της παραγγελίας

Ο Χρήστης/Πελάτης που επιλέγει τη μέθοδο Αντικαταβολής πληρώνει με μετρητά την μεταφορική εταιρεία Courier, η οποία ενεργεί κατ’ εντολή του allaboutshoes.com, κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας στον τόπο που έχει υποδείξει ο πελάτης ή κατά την παραλαβή του προϊόντος από το χώρο της εταιρίας Courier. 

Το κόστος Αντικαταβολής για την Ελλάδα είναι €3,00.

Η  υπηρεσία της Αντικαταβολής προσφέρεται συνδυαστικά με την αξία της παραγγελίας σας βάση της κείμενης νομοθεσίας (δείτε παρακάτω την σχετική παράγραφο), αφορά συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένους τρόπους αποστολής. Επομένως, στην περίπτωση της αντικαταβολής το συνολικό ποσό της παραγγελίας δεν μπορεί να υπερβεί τα τετρακόσια εννενήντα επτά Ευρώ (€497) και ο συνολικός αριθμός των προϊόντων της παραγγελίας τα δεκαπέντε (15).

Σχετική Νομοθεσία

Σύμφωνα με το Νόμο Ν.4446/2016 άρθρο 69 § 2 «Τα φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας πεντακοσίων (500) Ευρώ και άνω, που εκδίδονται για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες τους, αγοραστές των αγαθών ή των υπηρεσιών, αποκλειστικώς με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, όπως ενδεικτικά άλλα όχι περιοριστικά τραπεζικό έμβασμα, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Δεν επιτρέπεται εξόφληση των στοιχείων αυτών με μετρητά». Ως εκ τούτου οι παραγγελίες με αξία άνω των 500 Ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων θα πρέπει να εξοφλούνται με τους παραπάνω τρόπους. 

7.2        Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα

7.2.1     Συνεργαζόμενες Κάρτες - Διαδικασία

Στο allaboutshoes.com γίνονται δεκτές οι πιστωτικές κάρτες Visa, Mastercard και American Express,οι χρεωστικές κάρτες Visa και Mastercard και οι προπληρωμένες κάρτες Visa και Mastercard. Εάν επιλέξετε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα, για ορισμένες από τις κάρτες αυτές έχετε τη δυνατότητα  εξόφλησης του ποσού απο 1 έως και 12 άτοκες δόσεις.

Η παράδοση των παραγγελιών όπου η πληρωμή έχει πραγματοποιηθεί με πιστωτική κάρτα, γίνονται μόνο στον κάτοχο της πιστωτικής κάρτας, με την επίδειξη της κάρτας και της αστυνομικής ταυτότητας. Παραγγελίες με πληρωμή με πιστωτική κάρτα δεν παραδίδονται σε τρίτο πρόσωπο.

Μέχρι την πλήρη εξόφληση του τιμήματος τα εμπορεύματα παραμένουν στην κυριότητα της πωλήτριας εταιρίας.

7.2.2     Στοιχεία Πιστωτικών/Χρεωστικών Καρτών

Στοιχεία πιστωτικών καρτών σας ζητούνται κατά την ολοκλήρωση των παραγγελιών σας εφόσον επιλέξετε τον σχετικό τρόπο πληρωμής και αφορούν αποκλειστικά την ηλεκτρονική διαβίβαση τους μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος προς το τραπεζικό ίδρυμα για την ολοκλήρωση της πληρωμή σας και μόνο. Η Εταιρεία δεν κρατάει κανένα στοιχείο πιστωτικών καρτών στα συστήματα της.

Για την υλοποίηση της υπηρεσίας πιστοποίησης κατόχου κάρτας ενδέχεται να απαιτηθεί η μεταφορά στοιχείων της κάρτας τους, σε τρίτο πάροχο, συνεργαζόμενο με την τράπεζα η οποία υλοποιεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής μέσω κάρτας. Τα στοιχεία αυτά αποστέλλονται μέσω κρυπτογραφημένου πρωτοκόλλου χωρίς κανένας τρίτος να έχει καμία απολύτως πρόσβαση σε αυτά.

Αυτά τα στοιχεία δεν θα χρησιμοποιούνται από τον Πωλητή παρά μόνο για την εκτέλεση της διαδικασίας που έχει σχέση με την αγορά ή την έκδοση εντολών επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση επιστραφέντων προϊόντων, σε συμμόρφωση με την άσκηση του δικαιώματός του Χρήστη/Πελάτη για επιστροφή των προϊόντων ή για την αναφορά περιπτώσεων απάτης στην αστυνομία. Το αντίτιμο για την αγορά των προϊόντων και τα σχετικά έξοδα αποστολής και παράδοσης, όπως αναφέρονται στο έντυπο παραγγελίας, θα χρεώνονται στον τρεχούμενο λογαριασμό του Χρήστη/Πελάτη, όταν αποστέλλονται τα αγορασμένα προϊόντα.

7.2.3     Ασφάλεια Αγορών

Η Εταιρία μας αναγνωρίζει τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών και έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά στοιχεία των Χρηστών/Πελατών, διασφαλίζονται ως απόρρητες με την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Η ασφάλεια του ηλεκτρονικού καταστήματος allaboutshoes.com, επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες μεθόδους: 

Αναγνώριση Πελάτη

Κατά την επίσκεψη στην Ιστοσελίδα μας, υπάρχει η δυνατότητα να γίνετε εγγεγραμμένο Μέλος απολαμβάνοντας τα σχετικά προνόμια του μέλους όπως: η πρόσβαση και αλλαγή των προσωπικών σας στοιχείων, το ιστορικό των παραγγελιών σας και τα Αγαπημένα σας, η αλλαγή του Προσωπικού Μυστικού Κωδικού Ασφαλείας (Password), η εγγραφή ή αναίρεση της εγγραφής σας στα newsletters μας κ.α.

Η πρόσβαση στον προσωπικό λογαριασμό σας γίνεται μέσω ειδικών Κωδικών Εισόδου. Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή του Χρήστη/Πελάτη είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρεί του παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά στοιχεία.

Μπορείτε να μεταβάλλετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (Password) όσο συχνά επιθυμείτε και είστε ο μόνος που έχετε πρόσβαση στα στοιχεία σας μέσω των ανωτέρω κωδικών και παραμένετε αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητάς του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειάς του ή διαρροής του θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση της Εταιρίας, αλλιώς αυτή δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα allaboutshoes.com με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες των Χρηστών/Πελατών. Τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την καλή εκτέλεση των συναλλαγών. Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια. 

Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων

Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η Εταιρία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL 256-bit.

Επίσης, έχει προχωρήσει στην υιοθέτηση της υπηρεσίας Alpha Bank Web Services με σκοπό να πραγματοποιεί με ασφάλεια τις χρεώσεις καρτών στο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών της Τράπεζας Alpha Bank. 

3D Secure

Το allaboutshoes.com έχει προχωρήσει στην υιοθέτηση του πρωτοκόλλου 3D-Secure με στόχο να προσφέρει στους χρήστες αυξημένη προστασία από μη εξουσιοδοτημένη χρήση της κάρτας τους κατά την διαδικασία διεκπεραίωσης της συναλλαγής τους. Οι καταναλωτές-καρτούχοι των τραπεζών που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο 3D-Secure έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τις Visa ή MasterCard κάρτες τους στα προγράμματα Verified by Visa ή SecureCode αντίστοιχα, ώστε οι καρτούχοι να επιλέγουν έναν κωδικό ασφαλείας για κάθε κάρτα τους που μόνο αυτοί θα γνωρίζουν. Έτσι, κάθε φορά που ο εγγεγραμμένος Χρήστης/Πελάτης θα πραγματοποιεί μια ηλεκτρονική συναλλαγή με χρήση της κάρτας του, θα του ζητείται ο κωδικός ασφάλειας. Στις περιπτώσεις των πελατών που οι κάρτες τους είτε δεν υποστηρίζουν τις υπηρεσίες Verified by Visa και SecureCode της MasterCard, είτε δεν έχουν προχωρήσει σε ένταξή τους σε αυτά, οι πληρωμές με κάρτα διεκπεραιώνονται, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση επιπρόσθετου κωδικού.

Κρυπτογράφηση

Από το καλάθι μέχρι το τέλος της διαδικασίας αγοράς στο ηλεκτρονικό κατάστημα allaboutshoes.com, όλες οι πληροφορίες και τα προσωπικά στοιχεία του Χρήστη/Πελάτη κρυπτογραφούνται με βάση το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL 256-bit.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών  τηλεφωνικά στο 211 1088111 καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών).

7.3        Πληρωμή μέσω Paypal

Στην περίπτωση αυτή πληρώνετε την παραγγελία σας με τον PayPal λογαριασμό σας. Για να ενεργοποιήσετε την πληρωμή θα μεταφερθείτε στη σελίδα login του PayPal. Ο λογαριασμός σας θα χρεωθεί την ημέρα της παραγγελίας σας.

Εάν δεν έχετε λογαριασμό PayPal, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν από τη σελίδα login του PayPal κάνοντας κλικ εδώ. Για πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία PayPal θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας. Οι παραγγελίες με τρόπο πληρωμής PayPal υπόκεινται σε επιπλέον ελέγχους από την εταιρία μας και ενδέχεται να απορριφθούν, να σας ζητηθεί άλλος τρόπος πληρωμής ή και να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή τους. Επίσης ενδέχεται να σας ζητηθούν επιπλέον στοιχεία ταυτοποίησης των στοιχείων σας. 

Η πληρωμή με PayPal προσφέρεται μόνο για ηλεκτρονικές παραγγελίες από το allaboutshoes.com.

7.4        Πληρωμή με Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό

7.4.1     Με χρήση του Συστήματος Πληρωμών DIAS

Επιλέγοντας τον τρόπο πληρωμής DIAS, μπορείτε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας χρησιμοποιώντας τον 20ψήφιο κωδικό πληρωμής που θα σας δοθεί αμέσως μετά την καταχώριση της παραγγελίας σας. Ο κωδικός πληρωμής περιλαμβάνεται και στο email Επιβεβαίωσης Παραγγελίας που θα λάβετε αμέσως μετά την Ολοκλήρωση της Παραγγελίας σας. Η εξόφληση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του e-banking σας ή σε υποκατάστημα Τράπεζας, χρησιμοποιώντας τον 20ψήφιο κωδικό.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το e-banking σας, πρέπει να αναζητήσετε στην περιοχή Πληρωμές το allaboutshoes.com και στο πεδίο Κωδικός Πληρωμής θα καταχωρήσετε τον 20ψήφιο κωδικό.

Παρακαλούμε, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, να στείλετε το αντίγραφο της εντολής πληρωμής με email στο info@allaboutshoes.com.

7.4.2     Με απλή Τραπεζική Κατάθεση/Μεταφορά

Μπορείτε να επιλέξετε ως τρόπο πληρωμής την Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό και να καταθέσετε το αντίτιμο της παραγγελίας σας στον τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρίας. Σε αυτή την περίπτωση, η παραγγελία σας θα ολοκληρωθεί με αποστολή, εφόσον εμφανιστεί η κατάθεσή. Αν δεν πραγματοποιήσετε την κατάθεση εντός 3 εργάσιμων ημερών, η παραγγελία θα ακυρώνεται αυτόματα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλείστε να αναφέρετε στην αιτιολογία της κατάθεσης τον κωδικό πληρωμής της παραγγελίας σας που είναι της μορφής RFXXXXXX κατά την πληρωμή του ποσού ή τον κωδικό της παραγγελίας σας.

ΤΡΑΠΕΖΑ: ALPHA BANK 

IBAN: GR GR 37 0140 1540 1540 0232 0015 563 

ΑΡ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ : 154002320015563 

ΤΡΑΠΕΖΑ: EUROBANK 

IBAN: GR 06 0260 2450 0006 0020 1078 851

ΑΡ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ : 0026.0245.60.0201078851

*Τυχόν τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν τον πελάτη και όχι το ηλεκτρονικό κατάστημα.

7.5        Πληρωμή μέσω ΜyBank

Επιλέγοντας την υπηρεσία MyBank, η εξόφληση της παραγγελίας σας γίνεται άμεσα, μέσω του e-Banking της Τράπεζας που συνεργάζεστε με χρέωση του λογαριασμού σας, εφόσον η τράπεζά σας συνεργάζεται με την υπηρεσία MyBank. Η υπηρεσία MyBank αποτελεί πανευρωπαϊκή λύση που διασφαλίζει την εξόφληση των πληρωμών σε πραγματικό χρόνο παρέχοντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας των συναλλαγών χωρίς να απαιτείται η γνωστοποίηση των προσωπικών δεδομένων και χωρίς ειδική εγγραφή.

Για τη χρήση της υπηρεσίας στην παραγγελία σας, επιλέγετε την υπηρεσία MyBank στους Τρόπους Πληρωμής και μετά την επιλογή του «Ολοκλήρωση Πληρωμής» θα μεταφερθείτε σε ασφαλές περιβάλλον της στο οποίο θα επιλέξετε την τράπεζα που συνεργάζεστε. Στο επόμενο βήμα καταχωρείτε τους κωδικούς που ήδη έχετε για το e-banking της τράπεζας σας και επιλέγετε λογαριασμό χρέωσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία MyBank κάντε κλικ εδώ.

7.6        Πληρωμή μέσω Μasterpass

Επιλέγοντας την online πληρωμή μέσω Masterpass, θα συνδεθείτε με το ψηφιακό πορτοφόλι που έχετε δημιουργήσει στην τράπεζα που συνεργάζεστε και θα επιλέξετε την κάρτα που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε για την πληρωμή. Δεν απαιτείται η πληκτρολόγηση των στοιχείων της κάρτας σας, καθώς αυτά βρίσκονται ήδη αποθηκευμένα με ασφάλεια στο ψηφιακό σας πορτοφόλι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία Masterpass κάντε κλικ εδώ.

7.7        Πιστωτικός Έλεγχος

Όλες οι παραγγελίες υπόκεινται σε επιπλέον πιστωτικούς ελέγχους από την εταιρία, η οποία διατηρεί το δικαίωμα δίχως αιτιολόγηση να σας ζητήσει κατά την κρίση της είτε να προσκομίσετε επιπλέον έγγραφα που θα ταυτοποιούν τα στοιχεία σας, είτε να γίνει αλλαγή από τον επιλεγμένο τρόπο πληρωμής σε κάποιον άλλο, είτε και να απορρίψει πλήρως την παραγγελία σας και να μην την κάνει αποδεκτή.

Για κάθε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για τους τρόπους Πληρωμής στην παραγγελία σας μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών τηλεφωνικά στο 211 1088111 καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών) ή μέσω email στο info@allaboutshoes.com .

Θέματα τιμολόγησης & φορολογίας

Σε όλους τους παραπάνω τρόπους πληρωμής υπάρχει η δυνατότητα επιλογής έκδοσης αποδείξεως λιανικής είτε τιμολογίου.

Τιμολόγιο εκδίδεται σε εταιρείες και σε ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον συμπληρώσουν κατά την παραγγελία τους τα εξής στοιχεία: Επωνυμία Εταιρίας, Δραστηριότητα, Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ., Έδρα και Τηλέφωνο.

Στις τιμές μας συμπεριλαμβάνονται όλοι οι νόμιμοι φόροι.

Σε περίπτωση που είστε υποκείμενο στο φόρο ή μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο και υπάγεστε σε ειδικό καθεστώς φορολόγησης, ισχύουν τα εξής:

Εφόσον η έδρα σας είναι στην Ελλάδα: και υπάγεστε σε περιοχή ή ανήκετε σε κατηγορία επιχειρήσεων με ειδικό καθεστώς φορολόγησης, τότε θα πρέπει απαραιτήτως να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών εφόσον είναι η πρώτη φορά που καταχωρείτε παραγγελία. Η ιδιότητα του υποκείμενου θα πρέπει να αποδεικνύεται από την βεβαίωση περί υποβολής δήλωσης εργασιών, την οποία θα πρέπει να προσκομίσετε μαζί με όποιο άλλο έγγραφο θεωρηθεί απαραίτητο και σας ζητηθεί.

 

8. ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

8.1        Εγγύηση Τιμών

Οι τιμές που αναγράφονται είναι οι τελικές τιμές λιανικής, δηλαδή συμπεριλαμβάνεται και ο Φ.Π.Α. Το allaboutshoes.com διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τις τιμές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των πελατών. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο πελάτης κατά το χρόνο παραλαβής του προϊόντος που παρήγγειλε θα καταβάλλει το τίμημα, το οποίο αναγραφόταν κατά το χρόνο της παραγγελίας.

Παρακαλούμε να ελέγχετε τις τιμές των προϊόντων προτού αποστείλετε το αντίστοιχο έντυπο παραγγελίας.

8.2        Εγγυήση Προϊόντων

Στο allaboutshoes.com, προσφέρουμε προς πώληση αποκλειστικά επώνυμα προϊόντα πολυτελείας και κορυφαίας ποιότητας. Τα προϊόντα αυτά αγοράζονται από τον Πωλητή απευθείας από οίκους μόδας, κατασκευαστές και εμπόρους, προσεκτικά επιλεγμένους για τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχό τους.

Ο Πωλητής δεν πωλεί μεταχειρισμένα προϊόντα, ελαττωματικά προϊόντα ή προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων εμφανίζονται στο allaboutshoes.com στη σελίδα κάθε προϊόντος. Η εικόνα και τα χρώματα των προϊόντων που προσφέρονται προς πώληση στο allaboutshoes.com ενδέχεται να μην αντιστοιχούν ακριβώς στην πραγματική εικόνα και τα χρώματα των προϊόντων λόγω του προγράμματος περιήγησης ή της οθόνης που χρησιμοποιείται.

Κάποια προϊόντα διαθέτουν σφραγίδα ασφαλείας μιας χρήσης. Μην αφαιρείτε τη σφραγίδα ασφαλείας από τα αγορασμένα προϊόντα εάν επιθυμείτε να τα επιστρέψετε.

Σύμφωνα με τον  Κώδικα Προστασίας του Καταναλωτή, σε περίπτωση διαφορετικής χρήσης των προϊόντων από αυτή που απαιτείται για να ελεγχθεί το είδος, τα χαρακτηριστικά και η λειτουργία τους, ο Χρήστης/Πελάτης θεωρείται υπεύθυνος/η για τη μείωση της αξίας των προϊόντων που επιστρέφει στον Πωλητή. Εάν αποφασίσετε να ασκήσετε το Δικαίωμα Υπαναχώρησης για επιστροφή των αγορασμένων προϊόντων, ο Πωλητής έχει το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή την επιστροφή ή να μην επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό που κατεβλήθει για την αγορά προϊόντων, τα οποία επιστρέφονται χωρίς την αντίστοιχη σφραγίδα ασφαλείας ή των οποίων η αρχική κατάσταση έχει μεταβληθεί ή έχουν υποστεί ζημιά, όπως εξηγείται αναλυτικά στην Παράγραφο 9.

Με την επιφύλαξη της εφαρμογής των υποχρεωτικών διατάξεων περί προστασίας των καταναλωτών (Άρθρο 5 Ο∆ΗΓΙΑ 1999/44/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 25ης Μαΐου1999 σχετικά µε ορισµένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών), όλα τα προϊόντα που πωλούνται από τον Πωλητή καλύπτονται από εγγύηση είκοσι τεσσάρων (24) μηνών για έλλειψη συμμόρφωσης του προϊόντος προς τους όρους της Σύμβασης Αγοράς. Για να θεωρηθεί έγκυρη η έλλειψη συμμόρφωσης του προϊόντος, ο Πωλητής θα πρέπει να ενημερωθεί εντός διαστήματος δύο (2) μηνών από την ημέρα που διαπιστώθηκε η έλλειψη συμμόρφωσης. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας.

Μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου, η έλλειψη συµµόρφωσης, η οποία εκδηλώνεται εντός έξι µηνών από την παράδοση του αγαθού, τεκµαίρεται ότι υφίσταται κατά την παράδοση, εκτός εάν το τεκµήριο αυτό είναι ασυµβίβαστο µε τη φύση του αγαθού ή τη φύση της έλλειψης συμμόρφωσης.

Σε περίπτωση έλλειψης συμμόρφωσης, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της επισκευής ή της αντικατάστασης του προϊόντος. Εάν η επισκευή ή η αντικατάσταση του προϊόντος είναι αδύνατη ή δυσανάλογη σε σχέση με την αξία του, δικαιούστε είτε να ζητήσετε από τον Πωλητή να προβεί σε κατάλληλη μείωση της τιμής είτε να ακυρώσετε τη Σύμβαση Αγοράς.

 

9. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ σύμφωνα με τον Κώδικα Προστασίας του Καταναλωτή

9.1        Προϋποθέσεις άσκησης Δικαιώματος Υπαναχώρησης

Σύμφωνα με τον Κώδικα Προστασίας του Καταναλωτή (Άρθρο 9) έχετε το αναφαίρετο δικαίωμα αναιτιολόγητης και αζήμιας υπαναχώρησης από τη Σύμβαση Αγοράς που συνάψατε με τον Πωλητή για να επιστρέψετε προϊόντα που αγοράσατε από το allaboutshoes.com χωρίς καμία κύρωση και χωρίς να προσδιορίσετε την αιτιολογία (αναίτια υπαναχώρηση) εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ημέρα που τα παραλάβατε. Το δικαίωμα υπαναχώρησης ασκείται όταν θέλετε να επιστρέψετε το προϊόν που αγοράσατε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, και να λάβετε πίσω τα χρήματά σας. 

Η ως άνω προθεσμία των δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης, άρχεται από την επόμενη της ημέρας που εσείς ή πρόσωπο που τυχόν εσείς μας υποδείξετε ως αρμόδιο για την παραλαβή των προϊόντων σας (άλλο από τον μεταφορέα) αποκτήσετε τη φυσική κατοχή των αγορασθέντων αγαθών. Σε περίπτωση που έχετε παραγγείλει περισσότερα από ένα αγαθά με μια παραγγελία και τα οποία παραδίδονται χωριστά, η προθεσμία ασκήσεως του δικαιώματος υπαναχώρησης σύμφωνα με τα ανωτέρω άρχεται από την επόμενη της ημέρας που εσείς ή πρόσωπο που τυχόν εσείς μας υποδείξετε ως αρμόδιο για την παραλαβή των προϊόντων σας (άλλο από τον μεταφορέα) αποκτήσετε τη φυσική κατοχή του τελευταίου αγαθού της παραγγελίας.

9.2        Διαδικασίες άσκησης δικαιώματος

Για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης της Παραγράφου 9.1 ανωτέρω, οφείλετε πριν από τη λήξη της προθεσμίας ασκήσεώς του σύμφωνα με τα ανωτέρω, να μας ενημερώσετε για τυχόν απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από την Σύμβαση Αγοράς που έχουμε συνάψει, με έναν από τους ακόλουθους τρόπους σύμφωνα με τον Κώδικα Προστασίας του Καταναλωτή:

- χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό Έντυπο Υπαναχώρησης (που είναι σύμφωνο με το υπόδειγμα του άρθρου 49, παρ. 4 του Κώδικα Προστασίας Καταναλωτή) συμπληρώνοντάς το και αποστέλλοντάς το απευθείας ηλεκτρονικά μέσω της Ιστοσελίδας allaboutshoes.com. Με την ηλεκτρονική υποβολή του Εντύπου Υπαναχώρησης (συμπληρώστε το Έντυπο Υπαναχώρησης που θα βρείτε στο τέλος του Εγγράφου), ο Πωλητής θα σας αποστείλει στο email που μας έχετε δηλώσει, επιβεβαίωση παραλαβής του αιτήματος υπαναχώρησής σας.  

- συμπληρώνοντας και αποστέλλοντάς μας, σύμφωνα με τον Κώδικα Προστασίας Καταναλωτή, το υπόδειγμα Έντυπου Υπαναχώρησης (θα το βρείτε στο τέλος των Γενικών Όρων Συναλλαγών) και αποστέλλοντας το (το εκτυπώνετε ή το επισυνάπτετε) σύμφωνα με τα παραπάνω είτε με ταχυδρομείο ή email στο info@allaboutshoes.com. Η χρήση του συνημμένου Εντύπου δεν είναι υποχρεωτική.

- συντάσσοντας και  αποστέλλοντας στον Πωλητή ένα άλλο έγγραφο στο οποίο να δηλώνετε ρητά την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από τη Σύμβαση Αγοράς.

Εάν αντίθετα, επιλέξετε να στείλετε κάποιου άλλου είδους Δήλωση Υπαναχώρησης, η ευθύνη για τη σωστή και έγκαιρη άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησής σου βαρύνει αποκλειστικά εσάς. 

9.3        Προϋποθέσεις Επιστροφής / Υπαναχώρησης Προϊόντων

Το Δικαίωμα Υπαναχώρησης θεωρείται ότι ασκείται έγκυρα εφόσον - πέραν της συμμόρφωσης με τους όρους και τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον  Κώδικα Προστασίας του Καταναλωτή και που περιγράφονται στις Παραγράφους 9.1 και 9.2 ως άνω - πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις στο σύνολό τους: 

α. η Φόρμα Επιστροφής που αποστέλλεται online μέσω του Ιστότοπου allaboutshoes.com ή άλλη ρητή δήλωση της απόφασης υπαναχώρησης από τη Σύμβαση πρέπει να έχουν συμπληρωθεί σωστά και να έχουν σταλεί στον Πωλητή εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την φυσική παραλαβή των αγορασθέντων αγαθών ή τη φυσική κατοχή του τελευταίου αγαθού της παραγγελίας.

β. τα προϊόντα δεν πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί, φορεθεί ή πλυθεί. Δεν γίνονται δεκτές επιστροφές για εσώρουχα και μαγιώ (σλιπ) για λόγους υγιεινής. Σε περιπτώσεις «ειδικών τυπωμάτων σε κάποιο είδος» δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλαγή ή επιστροφή,

γ. η σφραγίδα ασφαλείας, εφόσον αυτή υπάρχει, πρέπει να είναι ακόμη επικολλημένη στα προϊόντα καθώς αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των προϊόντων,

δ.τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται στην αρχική τους συσκευασία και να συνοδεύονται από το καρτελάκι της κατασκευάστριας εταιρείας , όπως επίσης και από την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο,

ε. τα προϊόντα προς επιστροφή πρέπει να παραδίδονται στον μεταφορέα εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από τη στιγμή της κοινοποίησης στον Πωλητή της απόφασής υπαναχώρησης από τη Σύμβαση,

ζ.τα προϊόντα δεν πρέπει να έχουν υποστεί ζημιές. Το δέμα επιστροφής θα πρέπει να συσκευαστεί σωστά ώστε να μην δημιουργηθούν φθορές, κατά την μεταφορά, στο προϊόν ή την συσκευασία του προϊόντος (συμπεριλαμβανομένων και των κουτιών των παπουτσιών ή άλλων ειδών).

9.4        Υποχρεώσεις Καταναλωτή κατά την Υπαναχώρηση

Για να τηρήσετε την προθεσμία υπαναχώρησης θα πρέπει να μας αποστείλετε τη δήλωσή σας περί άσκησης του Δικαιώματος Υπαναχώρησης σας πριν λήξει η προθεσμία υπαναχώρησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν. Ρητά συμφωνείται ότι η ανακοίνωση σας περί ασκήσεως του Δικαιώματος Υπαναχώρησης θεωρείται ότι έχει περιέλθει σε εμάς την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την αποστολή σε εμάς της Δήλωσης Υπαναχώρησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν.

Σε περίπτωση ασκήσεως του Δικαιώματος Υπαναχώρησης σύμφωνα με τα ανωτέρω, οφείλετε να επιστρέψετε σε εμάς (στη διεύθυνση που αναγράφεται στο παρόν) το προϊόν από την αγορά του οποίου υπαναχωρείτε άμεσα - εκτός και αν έχουμε συμφωνήσει να το παραλάβουμε εμείς από εσάς σε περίπτωση υπαναχώρησης, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία μας κοινοποιήσατε την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από τη Σύμβαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν και το Άρθρο 11 του Κώδικα Προστασίας του Καταναλωτή. Η προθεσμία θεωρείται ότι έχει τηρηθεί εάν στείλετε πίσω τα αγαθά πριν από τη λήξη της προθεσμίας των δεκατεσσάρων (14) ημερών.

Χρεώσεις Επιστροφής/Υπαναχώρησης Προϊόντων

1.   Επιστροφές προϊόντων με χρέωση της ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Α.Ε.Ε. ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ  & ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ.

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε από το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα με χρέωση της ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Α.Ε.Ε. ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ  & ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

- Εάν με υπαιτιότητα του allaboutshoes.com πουλήθηκαν λανθασμένα προϊόντα (από λάθος στη λήψη της παραγγελίας, στην τιμολόγηση, στην αποστολή κλπ). Σε αυτήν την περίπτωση, δύναται είτε να μην αποδεχτείτε να παραλάβετε το προϊόν εξ αρχής, είτε να ζητήσετε την επιστροφή του. Για την επιστροφή των προϊόντων θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί η online Φόρμα Επιστροφής προϊόντων την οποία θα βρείτε εδώ

Τα προϊόντα θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, σφραγισμένα, πλήρη και χωρίς καμία φθορά. Η συσκευασία του επιστρεφόμενου προϊόντος πρέπει να είναι αυτή που συνοδεύει κανονικά το προϊόν και να είναι σε άριστη κατάσταση.

- Εάν με υπαιτιότητα του allaboutshoes.com πουλήθηκαν προϊόντα κακής ποιότητας (καταστράφηκαν κατά τη μεταφορά, ελαττωματικό προϊόν κλπ). Σε αυτήν την περίπτωση, ο πελάτης δύναται είτε να μην αποδεχτεί να παραλάβει το προϊόν εξ αρχής, είτε να ζητήσει την επιστροφή του. Για την επιστροφή των προϊόντων θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί η online φόρμα επιστροφής προϊόντων την οποία θα βρείτε εδώ. Τα προϊόντα που επιστρέφονται θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, σφραγισμένα, πλήρη και χωρίς καμία φθορά. Η συσκευασία του επιστρεφόμενου προϊόντος να είναι αυτή που συνοδεύει κανονικά το προϊόν και να είναι σε άριστη κατάσταση. Eπιπλέον, σε περίπτωση που ο πελάτης δεν επιστρέψει το προϊόν τότε, δε θα του σταλεί νέο προϊόν και θα πρέπει ο πελάτης να προβεί σε νέα παραγγελία/αγορά. Το προϊόν θα πρέπει να επιστρέφεται στην κατάσταση που παραδόθηκε.

Και στις δύο ως άνω περιπτώσεις, το ανώτατο χρονικό περιθώριο επιστροφής δεν δύναται να ξεπερνά τις δεκατέσσερις (14) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής.

2.   Επιστροφές προϊόντων με χρέωση του πελάτη.

Διατηρείτε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αζημίως και χωρίς υποχρέωση ανακοίνωσης του λόγου για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής.

Στην περίπτωση Επιστροφής με σκοπό την Αντικατάσταση/Αλλαγή του προϊόντος, η πρώτη αλλαγή πραγματοποιείται χωρίς χρέωση επιστροφής και αποστολής της νέας παραγγελίας, εφόσον πραγματοποιηθούν με την εταιρία ταχυμεταφορών ACS, τηλέφωνο επικοινωνίας; 801 500 1111. Περαιτέρω αλλαγές επιβαρύνονται με το ποσό των τριών Ευρώ (€3) για την επιστροφή και με το ποσό των τριών Ευρώ (€3) για την επαναποστολή. 

Σε περίπτωση τελικής Επιστροφής του προϊόντος/Υπαναχώρηση, τα έξοδα αφαιρούνται από το συνολικό ποσό της Επιστροφής. Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις επιστροφής, τα προϊόντα επιστρέφονται στον πελάτη με δική του χρέωση. Επιπλέον, στην περίπτωση τελικής Επιστροφής του προϊόντος/Υπαναχώρηση, εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε την εταιρεία μεταφορών που υποδεικνύεται από τον Πωλητή στο ηλεκτρονικό Έντυπο Επιστροφής, ο Πωλητής θα πληρώσει τα έξοδα αποστολής των επιστραφέντων προϊόντων για λογαριασμό σας και θα σας απαλλάξει από την υποχρέωση απευθείας πληρωμής του μεταφορέα. Ο Πωλητής θα παρακρατεί από την επιστροφή χρημάτων ένα πάγιο τέλος τριών Ευρώ (€3) που θα αντιστοιχεί στο κόστος της αποστολής της παραγγελίας. Χρησιμοποιώντας το μεταφορέα που υποδεικνύεται από τον Πωλητή στο ηλεκτρονικό Έντυπο Επιστροφής, ο Προμηθευτής σας απαλλάσσει επίσης από κάθε ευθύνη για τυχόν απώλεια ή ζημιά στα προϊόντα κατά τη μεταφορά.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό μεταφορέα από αυτόν που υποδεικνύεται από τον Πωλητή, θα πρέπει να καταβάλετε εσείς τα έξοδα αποστολής των επιστραφέντων προϊόντων με τα οποία επιβαρύνεστε. Σε αυτήν την περίπτωση, επίσης, θα έχετε εσείς την ευθύνη για τυχόν απώλεια ή ζημιά στα προϊόντα κατά τη μεταφορά, που θα οφείλεται σε κακή επιλογή μεταφορέα και/ή τρόπου αποστολής. 

9.5        Υποχρεώσεις Πωλητή

Εάν το Δικαίωμα Υπαναχώρησης ασκείται σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην Παράγραφο 9, ο Πωλητής επιστρέφει κάθε πληρωμή που έλαβε από τον Χρήστη/Καταναλωτή για την αγορά των προϊόντων που επιστράφηκαν, σύμφωνα με τις μεθόδους και τους χρόνους της συνήθους διαδικασίας που ακολουθείται για την επιστροφή χρημάτων, συμπεριλαμβανομένων, κατά περίπτωση, των δαπανών παράδοσης (εξαιρουμένων των συμπληρωματικών εξόδων που οφείλονται στη δική σας επιλογή να χρησιμοποιήσετε άλλους τρόπους παράδοσης από το φθηνότερο, τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που εμείς προσφέρουμε) με την επιφύλαξη των όσων ρητά ορίζονται κατωτέρω.

Η επιστροφή χρημάτων θα πραγματοποιείται το συντομότερο δυνατό, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση ανεξαρτήτως του τρόπου πληρωμής που χρησιμοποιήθηκε, εντός 14 ημερών από την ημερομηνία κατά την οποία ο Πωλητής ενημερώθηκε για την απόφαση του καταναλωτή να υπαναχωρήσει από τη Σύμβαση Αγοράς, σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα και με την επιφύλαξη των διατάξεων Παραγράφου 9.5 και αφού ελέγξει ότι το εν λόγω δικαίωμα ασκήθηκε ορθά και ότι τα επιστραφέντα προϊόντα έγιναν δεκτά.

Ο Πωλητής προβαίνει στην προβλεπόμενη επι­στροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα πληρωμής με εκείνα που ο καταναλωτής χρησιμοποίησε για την αρχική συναλλαγή, εκτός κι αν ο καταναλωτής έχει ρητώς συμφωνήσει διαφορε­τικά και υπό τον όρο να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής με δαπάνες προκύπτουσες από την επιστροφή των χρημάτων. Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, μπορούν τα χρήματά σας να πιστωθούν στον προσωπικό Λογαριασμό Μέλους που τηρείτε στο allaboutshoes.com. Εάν ο παραλήπτης των προϊόντων που αναφέρεται στο έντυπο παραγγελίας διαφέρει από το άτομο που πραγματοποίησε την πληρωμή για τα εν λόγω προϊόντα, σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης και επιστροφής των προϊόντων, το ποσό που καταβλήθηκε για την αγορά των προϊόντων θα επιστρέφεται από τον Πωλητή στο άτομο που πραγματοποίησε την πληρωμή.

Εκτός εάν ο Πωλητής προσφέρθηκε να παραλάβει ο ίδιος τα αγαθά, όσον αφορά τις συμβάσεις πώλησης, ο Πωλητής μπορεί να παρακρατήσει την επιστροφή του τιμήματος μέχρι να λάβει πίσω τα αγαθά ή μέχρι ο καταναλωτής να παράσχει αποδείξεις ότι έστειλε πίσω τα αγαθά, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

Η διαδικασία επιστροφής χρημάτων θα ξεκινά, όπως υποδεικνύεται και στην Ενότητα 10, μετά από έλεγχο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η επιστροφή των προϊόντων από τον Χρήστη/Πελάτη έγινε σύμφωνα με τους προαναφερθέντες όρους της Πολιτικής Επιστροφών.

9.6        Επιστροφή χρημάτωνδιαδικασίες και χρόνοι

Μετά την επιστροφή των προϊόντων, ο Πωλητής θα ελέγξει εάν αυτά συμμορφώνονται με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην Ενότητα 9. Δικαιούμαστε να καθυστερήσουμε την επιστροφή των χρημάτων σας μέχρις ότου  λάβουμε πίσω τα αγαθά από την αγορά των οποίων υπαναχωρείτε στην ίδια καλή κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε. Σε περίπτωση υπαναχώρησης σύμφωνα με τα ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι τυχόν προϊόντα τα οποία έχετε αγοράσει με κάποια έκπτωση οφειλόμενη στην αγορά του προϊόντος από την οποία υπαναχωρείτε, οφείλετε να τα επιστρέψετε μαζί με το βασικό προϊόν από την αγορά του οποίου υπαναχωρείτε, διαφορετικά η υπαναχώρηση θεωρείται ως μη ασκηθείσα από εσάς και άρα ουδεμία υποχρέωση παράγεται για εμάς.

Αναγνωρίζετε δε και συναινείτε, σύμφωνα με τον Κώδικα Προστασίας Καταναλωτών (Παράγραφος 14.2) ότι αποτελεί δική σας ευθύνη η τυχόν μείωση της αξίας των προϊόντων που επιστρέφετε, η οποία (μείωση) επέρχεται ως αποτέλεσμα της διαχείρισης των εν λόγω προϊόντων εκ μέρους σας πλην εκείνης που είναι αναγκαίας για τη διαπίστωση της φύσης και των ιδιοτήτων των προϊόντων.  Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι για να πάρετε πίσω τα χρήματά σας στην περίπτωση της υπαναχώρησης, θα πρέπει το προϊόν να βρίσκεται στην άριστη κατάσταση που παραλήφθηκε χωρίς φθορές και να είναι πλήρες, εντός της αρχικής συσκευασίας του και να συνοδεύονται από όλα τα σχετικά έγγραφα. Όλα τα υποδήματα πρέπει να δοκιμάζονται σε τάπητα για την αποφυγή φθορών. Επιπλέον, εάν το προϊόν έφερε σφραγίδα ασφαλείας, αυτή δεν θα πρέπει να έχει παραβιαστεί.

Το allaboutshoes.com δεν παραλαμβάνει προϊόντα τα οποία επιστρέφονται κατά την υπαναχώρησή σας και τα οποία φέρουν βρωμιές, φθορές, εκδορές, τσακίσεις και γενικότερα δημιουργούν την εντύπωση ότι αυτά έχουν υποστεί χρήση πέρα από την απαραίτητη για τη διαπίστωση της καταλληλότητας τους. Διευκρινιστικά, η δοκιμή των υποδημάτων θα πρέπει να γίνεται σε μαλακό τάπητα ή κάτι παρόμοιο, διαφορετικά ο Πωλητής δεν θα αποδέχεται υποδήματα τα οποία δίνουν οποιαδήποτε εντύπωση ότι δε δοκιμάστηκαν σε κάποιο χαλάκι ή πολύ μαλακή επιφάνεια. Επίσης, το προϊόν που επιστρέφεται θα πρέπει να συνοδεύεται και από όλα τα απαραίτητα παραστατικά που λάβατε με την παραλαβή του, διαφορετικά ο  Πωλητής δεν θα παραλαμβάνει αυτά καθόσον συμφωνείται ότι το δικαίωμα της υπαναχώρησης δεν έχει νομίμως ασκηθεί και σύμφωνα με τους όρους του παρόντος. 

Στην περίπτωση που οι εν λόγω προϋποθέσεις πληρούνται, θα σας αποσταλεί ένα e-mail επιβεβαίωσης της αποδοχής των επιστραφέντων προϊόντων και θα σας επιστραφεί το ποσό της αγοράς τους. Η επιστροφή χρημάτων θα πραγματοποιείται το συντομότερο δυνατό, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση ανεξαρτήτως του τρόπου πληρωμής που χρησιμοποιήθηκε, εντός 14 ημερών από την ημερομηνία κατά την οποία ο Πωλητής ενημερώθηκε για την απόφαση του Χρήστη/Πελάτη να υπαναχωρήσει από τη Σύμβαση Πώλησης σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα και με την επιφύλαξη των διατάξεων Παραγράφου 9.5.

Σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στην Παράγραφο 9 των παρόντων Γενικών Όρων Συναλλαγών για την έγκυρη άσκηση του Δικαιώματος Υπαναχώρησης από τη Σύμβαση Αγοράς και την επιστροφή των προϊόντων, ο Χρήστης/Πελάτης δεν θα δικαιούται την επιστροφή των χρηματικών ποσών που κατέβαλε στον Πωλητή για την αγορά τους.

Εντός 14 ημερών από την αποστολή του e-mail με το οποίο θα ενημερώνεστε ότι η επιστροφή των προϊόντων δεν έγινε δεκτή, θα είναι δυνατό, με δικά σας έξοδα, να σας επιστραφούν τα προϊόντα στην κατάσταση στην οποία επιστράφηκαν στον Πωλητή, αφού ενημερώσετε τον Πωλητή ώστε να σας πληροφορήσει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Πωλητής θα κρατάει τα προϊόντα και θα παρακρατεί και το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο ποσοστό που αφαιρέθηκε από τα χρήματα που θα σας επιστραφούν. 

 

10. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο Χρήστης/Πελάτης διατηρεί ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα επιστροφής των προϊόντων εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της παραλαβής τους με σκοπό την αντικατάστασή τους με άλλο μέγεθος ή άλλο προϊόν. Η επιστροφή των προϊόντων με σκοπό την αντικατάσταση αυτών δεν αποτελεί ενέργεια υπαναχώρησης εκ μέρους σας και άρα δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της Παραγράφου 9 της παρούσας.

Για επιστροφές εντός Ελλάδας δεν επιβαρύνεστε με έξοδα μεταφορικών, αρκεί να χρησιμοποιήσετε την μεταφορική εταιρεία που θα σας υποδείξουμε.

Η διαδικασία είναι απλή: (α) Εισέρχεστε στο λογαριασμό σας, (β) Επιλέγετε το σύνδεσμο «Επιστροφές» και το σχέδιο προς επιστροφή, (γ) Για αντικατάσταση σχεδίου, επιλέγετε το σχετικό πεδίο και πιστώνεται αυτόματα το ποσό της επιστροφής στο λογαριασμό σας. 

Ρητά συμφωνείται ότι η αντικατάσταση των προϊόντων πραγματοποιείται εφόσον το προϊόν προς αντικατάσταση επιστρέφεται στην Εταιρεία μας στην ίδια καλή κατάσταση που αρχικά το παραλάβατε. Η εταιρεία μας δεν αντικαθιστά προϊόντα τα οποία φέρουν βρωμιές, φθορές, κακώσεις, σφραγίδες ασφαλείας που έχουν παραβιαστεί ή δεν είναι πλήρες, εντός της αρχικής τους συσκευασίας και δεν συνοδεύονται από όλα τα έγγραφα τα οποία λάβατε από εμάς.

Φόρμα Επιστροφής

Προκειμένου να επιστρέψετε ένα προϊόν προς αντικατάσταση, θα πρέπει να εισέλθετε στο Λογαριασμό σας, να επιλέξετε την Παραγγελία που θέλετε να επιστρέψετε και πατώντας το ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ να συμπληρώσετε τη σχετική «Φόρμα Επιστροφής».

Για κάθε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών τηλεφωνικά στο 211 1088111 καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών) ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@allaboutshoes.com.

 

11. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ και COOKIES

11.1      Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η διαχείριση και προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων διέπεται από τους όρους της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και της Πολιτικής Cookies και τις σχετικές διατάξεις τόσο του ελληνικού όσο και του κοινοτικού και διεθνούς δικαίου σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και τις Αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Για την ενημέρωσή σας σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, την επεξεργασία που τυγχάνουν από το allaboutshoes.com και τους σκοπούς αυτής, τους αποδέκτες αυτών και άλλων συναφών πληροφοριών που αφορούν στην προστασία και στην ασφάλειά τους, παρακαλούμε όπως προβείτε στo σχετικό σύνδεσμο (εδώ), προκειμένου να διαβάσετε και να αποδεχτείτε τους σχετικούς αυτούς όρους.

11.2      Cookies

Το allaboutshoes.com χρησιμοποιεί "cookies", τα οποία είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στη συσκευή σας για τη συλλογή πληροφοριών ηλεκτρονικής δραστηριότητας, για να αποθηκεύσουν τις προτιμήσεις και τις ρυθμίσεις σας καθώς και για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης στο site.

Απενεργοποιώντας τα Cookies ή κάνοντας ανάκληση της συγκατάθεσης σας, συγκεκριμένες λειτουργίες της Ιστοσελίδας δεν θα είναι διαθέσιμες.

Πως μπορείτε να διαγράψετε τα cookies

Μπορείτε να διαγράψετε τα cookies και να απενεργοποιήσετε τη χρήση τους. Επιλέξτε τον browser που χρησιμοποιείτε και ακολουθήστε τις οδηγίες:

Chrome - https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=el

Safari - https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

Firefox - https://support.mozilla.org/el/kb/pws-energopoiw-th-leitoyrgia-do-not-track

Edge - https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιον άλλον browser, συμβουλευτείτε τις πληροφορίες του παρόχου του.

 

12. ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

12.1      Χρήση Κουπονιού – Δωροεπιταγής

Οι διάφορες προωθητικές ενέργειες που εμφανίζονται στο παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων και μόνο για το χρονικό διάστημα που έχει ορισθεί για την προωθητική ενέργεια.

Τα κουπόνια προσφοράς είναι προσωποποιημένοι κωδικοί, οι οποίοι επιτρέπουν έκπτωση στην αγορά προϊόντων από το allaboutshoes.com. Οι δωροεπιταγές φέρουν προσωποποιημένους κωδικούς, οι οποίοι επιτρέπουν έκπτωση στην αγορά προϊόντων από το allaboutshoes.com. Τα κουπόνια και οι δωροεπιταγές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανταλλαγούν με χρήματα. 

Σημειώνεται ότι σε κάθε παραγγελία μπορεί να χρησιμοποιηθέι μια και μόνο δωροεπιταγή ή ένα και μόνο εκπτωτικό κουπόνι. Κάθε δωροεπιταγή/κουπόνι έχει ημερομηνία λήξης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία μόνο φορά και το ποσό πρέπει να χρεωθεί εξ ολοκλήρου καθώς δεν επιστρέφονται χρήματα από τη χρήση τους. Τα κουπόνια και οι δωροεπιταγές δεν ισχύουν για προϊόντα που διατίθενται σε περιόδους προσφορών ή για προϊόντα που πωλούνται στο πλαίσιο φιλανθρωπικών σκοπών.

Εάν διαθέτετε μία δωροεπιταγή ή ένα κουπόνι του allaboutshoes.com και επιθυμείτε την εξαργύρωσή αυτών, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Προσθέστε στο καλάθι αγορών τα προϊόντα που θέλετε να παραγγείλετε. Στη φόρμα ηλεκτρονικής παραγγελίας κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, συμπληρώστε τον κωδικό της δωροεπιταγής ή του κουπονιού στο πεδίο «Εισάγετε τον κωδικό του Κουπονιού σας» και πατήστε το βελάκι, ώστε να υπολογιστεί η έκπτωση. Στη συνέχεια μπορείτε να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας με τον τρόπο πληρωμής που επιθυμείτε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να παραγγείλετε τα προϊόντα που θέλετε δίνοντας απλά τον κωδικό της δωροεπιταγής ή του κουπονιού και τηλεφωνικά στο 211 1088111 καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών) ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@allaboutshoes.com.

Χρήση Δωροεπιταγής

Η αξία της Δωρoεπιταγής περιλαμβάνει ΦΠΑ και ισχύει για αγορές από το ηλεκτρονικό κατάστημα allaboutshoes.com για μια και μόνο παραγγελία και έως την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη δωροεπιταγή.

Δεν επιστρέφονται χρήματα από τη χρήση της.

Χρήση Κουπονιού

Η αξία του κουπονιού περιλαμβάνει ΦΠΑ, ισχύει αποκλειστικά για αγορές από το ηλεκτρονικό κατάστημα allaboutshoes.com και έως την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κουπόνι.

Εάν το κουπόνι αναφέρεται σε συγκεκριμενο προϊόν, τότε το κουπόνι ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο προϊόν, έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων του και έως την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κουπόνι.

Ρητά αναφέρεται ότι τα προϊόντα που θα διατίθενται με έκπτωση, καθώς και το ποσό έκπτωσης αυτών εναπόκεινται στην απόλυτη κρίση του allaboutshoes.com. Το allaboutshoes.com δύναται να αλλάζει οποτεδήποτε, καθόλη τη διάρκεια ισχύος του κουπονιού τα προϊόντα, που θα διαθέτει με έκπτωση, καθώς και το ύψος της παρεχόμενης σε αυτά έκπτωσης. Επίσης, το allaboutshoes.com δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ της αλλαγής των παρεχόμενων με έκπτωση προϊόντων.

Η Εταιρεία δηλώνει ότι θα εκπληρώσει τις παραγγελίες με βάση τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων με βάση τους γενικούς όρους που ισχύουν για τις πωλήσεις από το διαδικτυακό κατάστημα. 

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να ασκήσετε το Δικαίωμα Υπαναχώρησης από τη Σύμβαση Αγοράς, όπως προβλέπει ο Κώδικας Προστασίας Καταναλωτή, και να επιστρέψετε ένα προϊόν για την αγορά του οποίου χρησιμοποίησατε ένα κουπόνι προσφοράς πρέπει να ακολουθήσετε τη συνήθη διαδικασία επιστροφών, όπως περιγράφεται στην ενότητα Πολιτική Επιστροφών. Μόλις η επιστροφή του προϊόντος που αγόρασατε γίνει δεκτή, ο αντίστοιχος κωδικός θα ανακτήσει την αρχική του αξία.

Η διαφορά στην τιμή μεταξύ του κουπονιού προσφοράς και του προϊόντος που αγόρασατε θα σας επιστραφεί στο χρονικό πλαίσιο της συνήθους διαδικασίας μας για την επιστροφή χρημάτων. 

Για κάθε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια στην Χρήση Κουπονιού/Δωροεπιταγής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών τηλεφωνικά στο 211 1088111 καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών) ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@allaboutshoes.com.

 

13. ΑΠΟΡΡΗΤΟ

Θα βρείτε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα κάνοντας κλικ στην ενότητα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, τους Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης μας, οι οποίοι περιέχουν επίσης σημαντικές πληροφορίες για το πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας και για τα συστήματα ασφαλείας του allaboutshoes.com.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 211 1088111 καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών) ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@allaboutshoes.com.

 

14. ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

Για την εξυπηρέτησή σας μετά από οποιαδήποτε αγορά σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας κατά περίπτωση με το εμπορικό ή το τεχνικό τμήμα.

Γραμμή επικοινωνίας καταναλωτών:

Τηλεφωνικά:
στο 211 1088111 καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (εκτός αργιών)

Μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email):
Τμήμα εξυπηρέτησης πελατών: στο info@allaboutshoes.com

ΚΩΔΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

To allaboutshoes.com συμμορφώνεται με τον Κώδικας Δεοντολογίας του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Greek eCommerce Association – GRECA) το οποίο ορίζει τους ελάχιστους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής συμπεριφοράς, που πρέπει να τηρούνται τόσο απέναντι στον καταναλωτή όσο και μεταξύ των διαφόρων επιχειρήσεων που πωλούν προϊόντα / υπηρεσίες μέσω ψηφιακών καναλιών.

 

15. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ

Η Εταιρία:

Η επωνυμία της εταιρείας είναι:

«ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Α.Ε.Ε. ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ  & ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ»

Έδρα:

Λεωφόρος Ποσειδώνος αρ. 77, Άλιμος

Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 211 1088111

Α.Φ.Μ.: 800784479 / Δ.Ο.Υ ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ/ Αριθ. Γ.Ε.Μ.Η 140834101000

Αποστολή της παραγγελίας σας σημαίνει πλήρη αποδοχή των Γενικών Όρων Συναλλαγών.

 

16. ΙΣΧΥΟΝ ΔΙΚΑΙΟ

Κάθε διαφορά μεταξύ των συμβαλλομένων σχετικά με την εφαρμογή, ερμηνεία, ακυρότητα όρων της Σύμβασης, την ύπαρξη ή ανυπαρξία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των συμβαλλομένων εκ συμβάσεως ή και αδικοπραξίας, ερμηνεύεται σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους και υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των καθ’ ύλη αρμοδίων δικαστηρίων της πόλης των Αθηνών, στην δικαιοδοσία των οποίων τα μέρη υποβάλλονται από σήμερα οικειοθελώς.

Οι παρόντες Γενικοί Όροι Συναλλαγών διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο και μεταξύ των κυρίων αποφάσεων διακρίνονται η Ελληνική Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. 31619 οικ./15.3.2017 του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΦΕΚ Β΄ 969) περί του Κώδικας Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο καθώς και το Ελληνικό Προεδρικό Διάταγμα Υπ’Αριθμ.131 περί προσαρμογής στην Οδηγία 2000/31 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου περί ορισμένων πτυχών του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αρμόδια για κάθε διαφορά ορίζονται τα Δικαστήρια των Αθηνών.

Εναλλακτικά, προτείνεται η λύση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μέσω του Ευρωπαϊκού Φορέα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών. Ειδικότερα και σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ - Alternative Dispute Resolution) στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο πελάτης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλ. φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από τον Δικτυακό Τόπο μας μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της ενιαίας πανενωσιακής ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) διαθέσιμη στο:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage 

 

17. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Οι Γενικοί Όροι Συναλλαγών ενδέχεται να τροποποιούνται ενίοτε λόγω της θέσπισης νέων νόμων και κανονισμών ή για άλλους λόγους. Οι νέοι Γενικοί Όροι Συναλλαγών θα ισχύουν από την ημερομηνία δημοσίευσής τους στο allaboutshoes.com.

__________________________________

 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

( Άρθρου 4 Νόμου 2251/1994)

 

 

ΠΡΟΣ:      Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Α.Ε.Ε. ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ  & ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ» που εδρεύει στον Άλιμο (Λεωφόρος Ποσειδώνος αρ. 77, τηλ. 211 1088111, email: info@allaboutshoes.com)

 

Εγώ, ο(η) υπογράφων (-ουσα), …….……………..……….. (Όνομα) ………………………………… (Επώνυμο) του ………....................., κάτοικος ………….............................................................................(Οδός/ Αριθμός) ………………… (ΤΚ) ………………………………...…….(Πόλη), τηλέφωνο …….……….……………………., Fax ……………………….., e-mail ……………………………………………………………………..………………, δηλώνω και γνωστοποιώ με την παρούσα ότι υπαναχωρώ αναιτιολογήτως από την υπ’ αριθμόν …….………(αριθμός Παραγγελίας)   …...... / …..… / 202........  σύμβασή πώλησης των ακόλουθων αγαθών με την Εταιρία, την οποία ματαιώνω.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Επίσης, δηλώνω υπεύθυνα ότι:

- Ασκώ το σχετικό δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης και επιστροφής των προϊόντων εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή τους.

- Ότι τα προϊόντα και η συσκευασία τους βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση και δεν έχουν αποσυσκευασθεί, χρησιμοποιηθεί, ή υποστεί οποιαδήποτε φθορά ή ζημία.

 

Ημερομηνία: ….. / …… / 202…

 

   Επιθυμώ την πίστωση του ποσού στο προσωπικό μου Λογαριασμό που τηρώ στο allaboutshoes.com

   Επιθυμώ την επιστροφή των χρημάτων σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στους Γενικούς Όρους Χρήσης.

 

Ο (Η) Δηλών (ούσα ) και  Υπαναχωρών (-ούσα)*

 

 

--------------------------------

(Υπογραφή)*

*υπογράφεται μόνο αν το παρόν έγγραφο κοινοποιηθεί σε χαρτί